برای انتخاب بهترین گزینه و استفاده از فرصت مشاوره رایگان از طریق باکس زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید!
سینی کابل
در سیمکشی برق ساختمانها از سیستم سینی کابل برای پشتیبانی از کابلهای الکتریکی عایق شده برای توزیع برق، کنترل و ارتباطات استفاده میشود. سینی کابل به عنوان جایگزینی برای سیمکشی باز یا سیستمهای مجرای الکتریکی استفاده میشود و معمولاً برای مدیریت کابل در ساخت و سازهای تجاری و صنعتی استفاده میشود. سینی کابل به ویژه در شرایطی که تغییرات در سیستم سیمکشی پیشبینی میشود حائز اهمیت هستند، زیرا کابلهای جدید را میتوان با گذاشتن آنها در سینی، به جای کشیدن آنها از طریق لوله، نصب کرد که این موضوع به نظم کار کمک بسزایی کرده است. طبق استاندارد کد ملی برق ایالات متحده، سینی کابل واحد یا مجموعهای از واحدها، بخشها و اتصالات مربوطه است که یک سیستم ساختاری سفت و سخت را تشکیل میدهد که برای بستن یا پشتیبانی ایمن کابلها و مسیرهای مسابقه استفاده میشود.
مشخصات سینی کابل
سینی کابل برای محافظت از کابلهای برق و نیز جداسازی آنها در طولهای مختلفی استفاده میشود، برای سینیهای کابل از مواد اولیه و در متراژ مختلفی تولید میشوند. سینیهای کابل معمولی از فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، آلومینیوم یا پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه ساخته شدهاند. اغلب سیستمهای سینی کابل برق از جنس فلزهای مقاوم در برابر خوردگی همچون فولاد با کربن پایین، فولاد ضد زنگ و یا یک آلیاژ آلومینیوم و یا از جنس فلزهای آبکاری شده با مواد مقاوم در برابر خوردگی مانند روی یا اپوکسی ساخته میشوند.
انتخاب جنس سینی برای هر نوع نصب خاص بستگی به محیط نصب، ملاحظات الکتریکی و هزینهای که صرف میشود، دارد. نوع مواد اولیه به کار رفته در ساخت cable tray برق نقش حیاتی در دوام و پایداری آن دارد. سيني كابل به پهنای از 100 تا 800 میلیمتر ساخته میشوند متناسب با هر عرض سینی یک سری کامل ساپورت و متعلقات نگهدارنده قابل ارائه است. همة سینی کابل برق برحسب نیاز از ورقهای با ضخامت 1، 1.25، 1.5، 1.75، 2، 2.5 میلیمتر و با استاندارد 2 متری ساخته میشوند. cable tray به طور طبیعی دارای ارتفاع لبههای کناری 30، 40، 50 میلیمتر جهت افزایش مقاومت و تحمل بار هستند. تعداد خمها میتواند 2،4 یا 6 عدد باشد که هر چه تعداد این خمها افزایش یابد، مقاومت و تحمل بار آن بیشتر میشود.

قیمت سینی کابل
این روزها در بسیاری از سازهها و پروژهها از سینی کابل استفاده میشود؛ در واقع نقش بسیار پر رنگی در خطوط انتقال برق دارد. باتوجه به این مسئله نمیتوان به راحتی از مسئله کیفیت ساخت سینی کابل گذشت. در حقیقت سینی کابلهایی که از کیفیت ساخت بالایی برخوردار باشند، قطعاً گران قیمتتر هستند. فراموش نکنید که این روزها بازار خرید و فروش فلزات دارای نوسان است؛ بنابراین قیمت سینی کابلها هم با این نوسانات دستخوش تغییرات میشوند و قیمت یکسان و واحدی را نمیتوان برای آنها در نظر گرفت.
اساساً نوع ورقی که برای ساخت سینی کابل استفاده میشود، در تعیین قیمت نهایی موثر خواهد بود؛ در حقیقت سینی کابلی که با ورق گالوانیزه گرم تولید میشود، بر اساس نوع آبکاری که روی آن انجام میشود، قیمت بالاتر و بیشتری نسبت نوع سینی کابل گالوانیزه سرد دارد.
مورد دیگری که در تعیین قیمت سینی کابل موثر است، اندازه و ابعاد سینی کابل خواهد بود؛ برای مثال به هر اندازهای که طول شاخه سینی بیشتر باشد و پهنا آن و کف وسیعتر باشد، قیمت نهایی و هزینه خرید سینی بیشتر است.
نیاز است که دوباره بگوییم سینی کابلها را با کیفیت بالا و استاندارد خریداری کنید تا از صدمات جدی و هزینهبر که در طولانی مدت ممکن است به وجود بیاید، حتی الامکان جلوگیری کنید. برای مطلع شدن از قیمت سینی کابل گالوانیزه، به فروشگاه اینترنتی تک سینی کابل (عرضه کننده انواع سینی کابل) مراجعه کنید.
خرید سینی کابل
سینیهای کابل به جهت نقش مراقبت از کابلهای برق در برابر آسیبها، هدایت کابلها و غیر قابل دسترس کردن آنها استفاده میشوند. سینی کابل برق گالوانیزه، برای نصب سینی کابلهای با ولتاژ پایین و قدرت کم مورد استفاده قرار میگیرد. در استفاده از cable tray حداکثر آزادی کابل و ظرفیت عبور کابل بالا در سرعت اجرا از فاکتورهای مهم و حیاتی هستند. سیستمهای از جنس آلومینیوم بهسرعت نصب میشوند و میتوانند بهصورت آویزان یا دیواری مورد استفاده قرار گیرند.
در صورت نیاز به خرید سینی کابل برق و یا خرید تجهیزات سینی فلزی و همچنین اطلاع از قیمت انواع cable tray و لوازم جانبی آن میتوانید به فروشگاه تک سینی مراجعه نمایید و محصول مورد نظرتان را با کسب اطلاعات و با اطمینان خریداری نمایید. این فروشگاه انواع مختلف سینیهای کابل با قیمت متنوع را موجود کرده و مشتریان میتوانند متناسب با نیاز خود، سینی کابل را خریداری نمایند.
انواع سینی کابل
💠 سینی کابل گالوانیزه فابریک
💠 سینی کابل رنگی پودری استاتیک
💠 سینی کابل آبکاری گرم
سینی کابل گالوانیزه فابریک
سینی کابل گالوانیزه فابریک یکی از عمده محصولات کاربردی و با کیفیت محسوب میشود چرا که این محصول علاوه بر خوش ساختی بنابر ویژگیهایی از قبیل ضد زنگ بودن و قابلیت شکل گیری در موقعیتهای مختلف همواره مورد توجه بوده است. این سینی کابل متناسب با وضعیت قابلیت اتصال و حالت گیریهای مختلف را دارد و متناسب با شرایط آسیبپذیری آن کم است چرا که خاص محیطهای مرطوب و اسیدی میباشد. این محصول متناسب با استانداردهای جهانی تولید شده و دارای استانداردهای ساختی است. این سینی کابل با ورق استیل ساخته شده است. ورقی کاملا محکم و مقاوم در برابر بخارهای اسیدی و بسیاری از عواملی که تخریب کننده میباشند.
این محصول در کنار مقاومتی که دارد از عمر بالایی نیز برخوردار است. این ویژگی یکی دیگر از مجذوبات آن است در کنار تمام ویژگیهای مثبتی که سینی کابل گالوانیزه فابریک دارد بایستی به تنوع سایزبندی آن نیز اشاره نمود. این محصول اصولا کاربرد ویژهای در برخی از صنعتها مانند صنعت برق دارد. این ابزار در جهت محافظت از کابلها و پوشش دهی درست عبور آنها به کار گرفته میشود و در فضاهایی مثل سولهها، کارگاهها، پارکینگها از آنها استفاده میشود که البته انواع خاصی دارند که با توجه به مصارفشان مختلف هستند و دلیل اصلی تنوع ان کاربرد آنها میباشد.
انواع پوشش سینی کابل
معمولاً برای سینی کابلها از پوشش گالوانیزه استفاده میکنند که پرکاربردترین نوع پوششهاست. پوشش گالوانیزهای که برای این محصول استفاده میشود، در برابر مواد شیمیایی مختلف مقاومت خوبی دارد. این پوشش گالوانیزه موجب میشود که خط و خراشی روی بدنه سینی کابل ایجاد نشود و در عین حال بدنه سالم بماند. سه پوشش برای سینی کابلها وجود دارد که آنها را بررسی میکنیم:
🔶 سینی کابل گالوانیزه سرد: فولادی که برای ساخت این سینی کابلها استفاده میشود، از فرآیند الکترولیز توسط غوطهور کردن آن در حمام نمک با روی، پوشیده میشود. برای محافظت از روی یک پوشش از ترکیب اکسید روی، هیدروکسید روی، کربنات برای محافظت تشکیل میدهند. میزان مقاومت این پوشش در برابر خوردگی به پارامترهایی همچون سختی محیط و ضخامت پوشش بستگی دارد.
🔶 سینی کابل گالوانیزه گرم: قبل از این که سینی مونتاژ یا ساخته شود، کل سینی را داخل حمام فلز مذاب از روی Zn غوطهور میکنند که تمام سطوح با آن پوشیده میشود. ضخامت این پوشش باتوجه به مدت زمان غوطهور بودن در حمام روی و سرعت برداشت آن مشخص میشود. زمانی که این سینی ساخته میشود، پوششی ضخیم ایجاد میشود. برای محیطهای سخت و بیرونی توصیه میشود.
🔶 سینی کابل پیش گالوانیزه: در این روش با عبور از کویل فولاد توسط فلز مذاب روی به دست میآید، که کویلها را اندازه مورد نیاز برش میدهند و در نهایت آنها را تولید میکنند. مناطقی که هنگام ساخت پوشش داده نمیشوند، به وسیله روی پوشیده میشوند. در هنگام جوشکاری یک ناحیه کوچک مستقیماً تحت تاثیر جوشکاری قرار میگیرد که آلودگی ندارد و فرایند خود ترمیمی انجام میشود. این نوع فولاد برای کاربرد در فضاهای باز یا محیطهای صنعتی پیشنهاد نمیشود.
اتصالات سینی کابل برق
از اتصالات مختلفی برای نصب و قرار دادن سینی کابل استفاده میشود. یکی از این اتصالات مورد استفاده، پایههای دیواری هستند که به عنوان مثال براکتها یا نگهدارندههای سینی کابل را میتوان نام برد. از پایههای سقفی برای انتقال سینی کابل از زیر سقف استفاده میشود. در واقع از این پایهها امکان قرار گیری در فواصل مختلفی از سقف با توجه به موقعیت و ارتفاع سقف و همچنین شرایط گوناگون کاری دارند. پایههای سقفی دارای دو بخش به نام بیس پلیت و ستون است که به شکل U یا L هستند که در اکثر موارد بیس پلیت نسبت به ستون U شکل از ضخامت بیشتری برخوردار است. از براکتهایی که به شکل T یا مقطع مثلثی هستند، به وسیله پیچ و مهره فنردار برای اتصال سینی کابل روی پایه سقفی و ستون U شکل به کار گرفته میشود.
از رابطهای سینی که به شکل رابط کفی (رابطU شکل) یا رابط بغل بند (زوجی) هستند، با پیچ و مهره و واشر برای اتصال دوشاخه سینی کابل به هم استفاده میشود. زانوی ۹۰ درجه (عمودی یا افقی) یا ۴۵ درجه در بخشهای تلاقی سینیها (گوشهها) کاربرد دارد. از سه راهی یا چهار راهی برای تقسیمبندی سینی کابل در بخشهای مورد نیاز استفاده میشود. از تبدیل یا ردیوسر برای کاهش عرض سیستم محافظ سیم و کابل یا افزایش سطح مقطع به کار میرود. بیشتر پیچ و مهرههای مدل سر عدسی پیچ گوشتی خور با قطر ۶ میلیمتر مورد استفاده برای اتصال سینی کابل و قطعات مختلف آن هستند.

ساپورت سینی کابل
در تمام طول مسیر عبوری کابلها روی سینی کابل باید به شکل ساپورت زیر سقفی انجام شود که این کار دیواری یا عمودی (لدر) صورت میگیرد. به این ترتیب ساپورت سینی کابل برای نگهداری سینی کابل روی دیوار، زیر سقف و یا در رایزرها به کار گرفته میشود. در صنعت از ساپورت تاسیسات به عنوان نگهدارنده تجهیزات و قطعات مختلف مثل تجهیزات مکانیکی، الکتریکی، لولهها و… و نصب آنها روی سطوح گوناگون به فراوانی مورد استفاده قرار میگیرد. تکنولوژی جدیدی از سیستم ساپورت تاسیسات، تحت عنوان ساپورت مدولار وجود دارد.
برای ساخت ساپورت در روشهای قدیمی از قطعاتی مثل ناودونی، نبشی و… استفاده میشد که هزینه و زمان زیادی میخواست، اضافه بر آنها سیستمهای تاسیساتی مهندسی که ایجاد میشد، زیبایی بصری در آنها وجود نداشت. بنابراین با بهرهگیری از تکنولوژی و استانداردهای مهندسی از سیستم نوین ساپورت برای اجرای ساپورت تاسیسات، نصب تجهیزات الکتریکی و مکانیکی مختلف به کار میرود که پروفیلهای فولادی گالوانیزه در آن وجود دارد که در سطح مقطع و ابعاد مختلف استاندارد هستند. ساپورت مدولار جهت نگهداری و نصب سینی کابلها کاربرد دارد که با توجه به عرض سینی و شرایط نصب مشخصات کلی ساپورتها متفاوت خواهد بود. تقسیمبندی ساپورت سینی کابل به شکل دو کلاس استاتیکی و دینامیکی صورت میگیرد.
رابط سینی کابل
به طور کلی از جمله رایجترین پرکاردبردترین تجهیزات مورد استفاده ساختمانی، سینی کابل را میتوان نام برد. این وسیله اتصال بخشهای گوناگون سینی کابل به یکدیگر را انجام میدهد. امروزه از سینی کابلها با در نظر گرفتن مزایا و قابلیتهای موجو در آنها استفاده زیادی صورت میگیرد، بنابراین استفاده گستردهای از تجهیزات و ادوات جانبی مربوط به این وسایل صنعتی و ساختمانی به عمل میآید. در حال حاضر سینی کابلها برای لولههای پی وی سی و یا گالوانیزه یک جایگزین خیلی خوبی به حساب میآیند که علت آن را میتوان در واقع استحکام بالای این دسته از تجهیزات و ایجاد گردش آزادانه هوا در اطراف سیم و کابلها توسط آنها دانست.
با این وجود انتقال گرما از سیم و کابل به هوا در صورت عبور جریان بالا از سیمها به شکل خیلی خوبی قابل انجام خواهد بود و افزایش طول عمر آنها را به دنبال دارد. دو بخش از سینی کابل به وسیله رابط سینی کابل به هم متصل میشوند. شرایط محیطی در بیشتر مواقع به صورتی است که فواصل طولانی توسط سیم و کابل باید طی شود تا بخشهای مختلف تاسیسات به هم متصل شوند. بنابراین برای محافظت آنها در طول مسیر به سینی کابلهای محافظ نیاز خواهد بود.
استاندارد ضخامت سینی کابل
- عرض استاندارد 15، 30، 45، 60، 75 و 90 سانتی متر
- عمق استاندارد 7.5، 10، 12.5 و 15 سانتی متر
- عرض استاندارد 25، 30، 45، 60، 75 و 90 سانتی متر
- عمق استاندارد 7.5، 10، 12.5 و 15 سانتی متر
- با طول های کوتاه تا متوسط از 150 تا 360 سانتیمتر استفاده می شود
- عرض استاندارد 15، 30، 45، 60، 75 و 90 سانتی متر
- عمق استاندارد 7.5، 10، 12.5 و 15 سانتی متر
- عرض استاندارد 5، 10، 15، 20، 30، 40، 45، 50 و 60 سانتی متر
- عمق استاندارد 2.5، 5 و 10 سانتی متر
- عرض استاندارد 15، 22.5، 30، 45 و 60 سانتی متر
- عمق استاندارد 7.5، 10 و 15 سانتی متر
کاربرد سینی کابل
سینی کابل یکی از تجهیزات مورد استفاده در سیمکشی برق ساختمانها است که وظیفه نگهداری و هدایت کابلهای الکتریکی را بر عهده دارد. به صورتی که در ساخت و سازهای تجاری و صنعتی جهت مدیریت هدایت کابلهایی که در توزیع برق، کنترل و ارتباطات کاربرد دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. در مواقعی که در یک سیستم سیمکشی امکان پیشبینی تغییرات وجود داشته باشد، استفاده از سینی کابل به طور خاص مفید واقع میشود. با این وجود به جای کشیدن کابلهای جدید از طریق یک لوله جدید، میتوان آنها را در سینی کابلهایی که وجود دارد، قرار داد. سینی کابلها در صورت استفاده در ساختمان با جا دادن سیمها در خود، باعث مرتبسازی آنها شده و ایمنی سیمکشی را حفظ میکند.
در مکانهای مختلف از جمله در فضای باز، فضای بسته، روی دیوار و سقف، محیطهای مرطوب، مسیرهای صعب العبور و پرخطر مثل آتشسوزی و مکانهایی که لرزش یا نویز الکتریکی دارند، میتوان به کار گرفت به صورتی که ایمنی لازم صورت گیرد. با توجه به وسایل برقی دیگر، این وسیله باید تاییدیه معتبر و استانداردهای خاصی داشته باشد. در واقع سیستم سینی کابل مطابق مقررات و استانداردهای NEC، به عنوان یک سیستم سخت شناخته شده که از اتصالات یا بخشهایی تشکیل شده که کار نگهداری و بستن ایمن کابلها و مسیرهای هدایت کابلها را انجام میدهند. از دیگر کاربردهای سینی کابل میتوان به استفاده در خطوط برق ولتاژ بالا، سیمکشی سیستمهای کنترلی حساس، فیبر نوری اشاره کرد.

اجزای سینی کابل
انواع مختلفی از سینی در کاربردهای مختلف استفاده میشود. سینی ته جامد حداکثر محافظت را از کابلها فراهم میکند، اما نیاز به برش سینی یا استفاده از اتصالات برای ورود یا خروج کابلها دارد. محفظه عمیق و جامد برای کابل ها، کانال کابل نامیده میشود.
یک سینی تهویهدار دارای سوراخهایی در پایین سینی است که اجازه میدهد مقداری هوا در اطراف کابلها گردش کند، آب تخلیه شود و اجازه میدهد مقداری گرد و غبار از درون سینی بریزد. کابلهای کوچک ممکن است از طریق دریچههای تهویه از سینی خارج شوند، که ممکن است شکافها یا سوراخهایی در پایین سوراخشده باشند. سینی نردبان دارای کابلهایی است که توسط یک نوار تراورس، مشابه پلههای یک نردبان، در فواصل منظم بین ۴ تا ۱۲ اینچ (۱۰۰ تا ۳۰۰ میلی متر) پشتیبانی شوند.
نردبان و سینیهای دارای تهویه ممکن است دارای پوششهای جامد برای محافظت کابلها از سقوط اجسام، گرد و غبار و همچنین آب باشند. روکشهای سینی برای استفاده در فضای باز یا مکانهای در معرض گرد و غبار ممکن است دارای شکل اوج برای ریختن زبالهها از جمله گرد و غبار، یخ و برف باشند.
همچنین به شکل یک ستون مرکزی (ریل) منفرد با دندههایی برای حمایت از کابل در دو طرف طراحی شوند. سینی کانال یک پشتیبانی اقتصادی برای افت کابل و انشعاب کابل از سیستم سینی کابل ستون فقرات فراهم میکند.
کابلهای برق بزرگی که در سینی گذاشته میشوند ممکن است به بلوکهای پشتیبانی برای حفظ فاصله بین هادیها نیاز داشته باشند تا از گرم شدن بیش از حد سیمها جلوگیری شود. کابلهای کوچکتر ممکن است بدون ایمنی در سینیهای افقی گذاشته شوند، یا با کابلهایی به پایین سینیهایی که به صورت عمودی نصب شدهاند محکم شوند.
برای حفظ پشتیبانی کابلها در تغییر ارتفاع یا جهت سینی، تعداد زیادی از اتصالات سینی کابل تخصصی با هر سبک و شکلی سازگار ساخته شده است. زانوهای افقی جهت سینی را در همان صفحه ته سینی تغییر میدهند و به اشکال ۳۰.۴۵ و ۹۰ درجه تبدیل میشوند. زانوهای داخل و خارج برای تغییرات عمود بر کف سینی هستند. اینها میتوانند در اشکال مختلف از جمله سهراهی و صلیب باشند.لوازم جانبی مختلف مانند گیره، نگهدارنده و اتصال با سینی کابل برای ارائه یک سیستم سینی در عملکردی کامل استفاده میشود.
سه راهی سینی کابل
یکی دیگر از اجزای سینیکابل، سه راهیها هستند. زمانی که بخواهیم از مسیر از سینیکابل انشعاب بگیریم و یا آنکه دو مسیر سینیکابل را با هم ادغام کنیم، میتوان از این نوع از اتصالات سینیکابل استفاده کرد.
ساپورت دیواری سینی کابل
یکی دیگر از اجزای سینیکابل، ساپورتهای دیواری هستند. این دسته از اجزای سینیکابل، وظیفه دارند تا نصب سینیکابل را در مکانهایی که به سقف مناسبی دسترسی وجود ندارد، آسانتر کنند. این دسته از تجهیزات سینیکابلها را به دیوار جانبی متصل میکنند.
جوینت سینی کابل
جوینت سینی کابل نیز جز لوازم جانبی محسوب میشود که برای ارتباط دادن دو شاخه نردبان کابل به یکدیگر در هردو سمت نردبان استفاده میگردد. جوینت را معمولا در مدل دیوار بلند و دیوار کووتاه میسازند که کفی ان۳۰میلی متر وارتفاعش بین ۴۰تا۲۵۰میلیمتر است. جوینت برای ارتباط دو شاخه سینی کابل هم استفاده میشود. جوینت را میتوان رابط نیز دانست و این عنوان را دربارهی آن به کاربرد.
رابط سینی کابل: این محصول نیز یکی از تکمیل کنندههای لوازم سینی محسوب میشود که در مواقع تغییر مسیر به چپ و راست با زاویههای گوناگون که معمولا ۹۰ درجه و۴۵درجه میباشند از این ابزار استفاده میشود.

ساپورت سقفی سینی کابل
یکی دیگر از اجزای سینی کابل که نقش بسیار مهمی را در نصب سینی کابل و خرید سینی کابل ایفا میکند، ساپورتهای سقفی هستند. این نوع از اتصالات سینیکابل از طریق پیچ متری به سقف متصل میشوند. به این ترتیب میتوان سینیکابل را در فاصلههای معینی از سقف نصب کرد. از آنجایی که این نوع از اتصالات از طریق پیچ متری به سقف متصل میشوند، سقف باید مقاومت بسیار زیادی داشته باشد تا وزن سینیکابل را تحمل کند. به همین دلیل عمدتا در مکانهایی از ساپورت سقفی استفاده میشود که سقف بتنی با عرشه فولادی داشته باشند. به طور کلی ساپورتهای سقفی به دو دسته ساپورتهای U شکل و ساپورتهای T شکل تقسیمبندی میشوند.
مفصل سینی کابل
دسته دیگر از اجزای به کار رفته در سینیکابلها، مفصلها هستند. همانطور که میدانید سینیکابلها در ابعاد و اندازههای معینی تولید میشوند. در صورتی که محیط مورد نظر از طول بسیار زیادی برخوردار باشد، به ناچار باید سینیکابلها را به یکدیگر متصل کرد. مفصلها به گونهای طراحی شدهاند که سینیکابلهای هم اندازه را به یکدیگر متصل میکنند.
ردیوسر سینی کابل
در صورتی که تعداد سیمها و کابلهای عبوری افزایش پیدا کند، باید سطح مقطع سینیکابل افزایش پیدا کند تا میزان تماس هوا با کابلها کاهش پیدا نکند؛ همچنین در صورتی تعداد کابلها و سیمها کاهش پیدا کند، برای کاهش هزینهها باید سطح سینیکابلها کوچکتر شود. در چنین شرایطی برای اتصال دو سینیکابل که یکی دارای سطح بزرگتر و دیگری دارای سطح کوچکتری است از ردیوسر استفاده میشود.
بروزرسانی در تاریخ 1402/01/30