لوله فولادی برق
در صنعت انواع مختلفی از لوله وجود دارد که یکی از رایجترین و کاربردیترین نوع آنها، لوله فولادی برق (steel pipe) است. این لوله در واقع یک استوانه توخالی و بلند، از جنس فولاد است که کاربرد آن برای انتقال یا نگهداری مایعات و مواد دیگر میباشد. این وسیله مواد درون لوله را از محیط بیرونی آن محافظت کرده و انتقال مایعات و سیالات به وسیله آن انجام میشود. انواع گوناگونی از لوله فولادی با کاربردهای وسیع وجود دارد که بر اساس خواستهها و نیازهای صنایع مختلف به تولید میرسد که دارای مشخصات و استانداردهای خاصی هستند.
با این وجود لولههای فولادی به طول مورد نیاز با توجه به خواسته صنایع مختلف برش داده و به کار گرفته میشوند. قابل ذکر است که لولههای فولادی علاوه بر انتقال مایعات و سیالات، برای انتقال مواد جامد در فواصل کوتاه مورد استفاده قرار میگیرند. هر چقدر که لولههای فولادی از ضخامت و کیفیت بیشتری برخوردار باشند، با این وجود میتواند حجم زیادی از مواد را در زمان کوتاهتری هدایت کند و در کمترین زمان هزینه خرید و نصب آن را میتوان جبران کرد.
خرید لوله فولادی برق
قبل از خرید و سفارش انواع لوله فولادی باید با کارایی و نوع آن آشنا شوید.فروشگاه تک سینی کابل درقلب بازار لاله زار تهران فروشنده انواع لوله فولادی برق در تمامی ابعاد و اندازههای رایج میباشد. برای خرید کافی است با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
تماس با تک سینی کابل:
قیمت لوله فولادی
پارامتر قیمت لوله فلزی برق موضوعی مهم است که حتماً باید آن را در نظر گرفت. همان گونه که قبلتر اشاره کردیم، باتوجه به استحکام بالایی که این لولهها دارند، معمولاً کاربردهای زیادی دارند و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، به همین دلیل باتوجه به تنوع زیادی که دارند، قطعاً قیمت یکسانی برای آنها در نظر گرفته نمیشود.
یک نمونه لولههایی که دیده میشود، با پوشش گالوانیزه هستند که قیمت لوله فولادی گالوانیزه برق با نوع معمولی آن کاملاً متفاوت است، چرا که ساختار لولههای فولادی گالوانیزه به خاطر پوشش گالوانیزهای که دارد، با نوع معمولی متفاوت است؛ به همین دلیل قیمت بالاتری هم دارند.
پارامترهای مختلفی در تعیین قیمت نهایی این مدل لولهها موثرند که از جمله آنها میتوان به برند یا شرکت سازنده، سایز و اندازه، نوع لوله فولادی، کیفیت ساخت و… اشاره کرد. سایزهای مختلفی برای لولههای فولادی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ۱۱.۱۳. ۵.۱۶، ۲۱.۲۹، ۳۶.۴۲، ۴۸ را نام برد، اساساً هر کدام از این سایزها در سه مدل آبکاری سرد، رنگ مشکی، آبکاری گرم تولید میشوند که قیمت آنها متفاوت است.
برای مثال قیمت لوله گالوانیزه گرم با سایز ۱۳ قطعاً با قیمت لوله گالوانیزه گرم با سایز ۳۶ یکی نیست. در حالت کلی اگر یک لوله کیفیت ساخت بالایی داشته باشد، یا این که سایز بزرگتری داشته باشد، گران قیمتتر است. در واقع برای دسترسی به لیست قیمت این محصولات میتوانید به فروشگاه اینترنتی تک سینی کابل مراجعه کنید.
قطعات جانبی لوله فولادی
لوله فولادی برق مانند سایر قطعات صنعت دارای اتصالات و تجهیزاتی میباشد تا ازآنها بتوان درمسیرهای دارای پیچ وخم استفاده نمود.
فروشگاه تک سینی کابل اتصالاتی که به فروش میرساند شامل موارد زیر میشود:
🔴 سه راهی لوله فولادی
🔴 زانویی درب دار لوله فولادی
🔴 زانویی دور دار لوله فولادی
🔴 بوشن
🔴 براس بوش
🔴 بست اسپید
تمامی اتصالات با بهترین جنس و کیفیت در فروشگاه موجود میباشد. برای خرید کافی است با فروشگاه تماس حاصل فرمایید تا از قیمت روز و موجودی فروشگاه مطلع گردید.
کاربرد لوله فولادی برق
اصلیترین کاربرد لولههای فولادی عبور سیالات مانند گاز ، مایعات و … از داخلشان میباشد. قطر بیرونی با حروف A و ضخامت دیوار با اعدادی تعیین شده ، مورد استفاده قرار می گیرند .لولههای فولادی برق معمولا برای محافظت و نگهداری از سیم و کابلها در مسیر سیم کشیها مورد استفاده میشوند، هرکدام از آنها نیز کاربرد خاص خود را دارند.این نوع لوله در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار مقاوم است. لوله گالوانیزه سرد که در دمای پایین آبکاری می شوند را میتوان در فضاهای داخلی، درون بتن، مورد استفاده قرار داد. لوله فولادی مشکی اغلب از این لولهها در مکانهایی که در برابر رطوبت زیاد قرار دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
لوله فولادی با روکش پی وی سی که برای اتصال برق به موتورخانهها در ساختمان و به صورت کلی در مکانهایی که ایجاد سرو صدا میکنند بهره برداری میشود. لولههای پلی اتیلن که بسیار از لولههای خرطومی محکمتر است و درون بتنهای بالای سقف استفاده میشود. لوله خرطومی با روکش پلاستیک که با عایق پی وی سی پوشیده شده است و آنها را در بسته های 15 متری و 25 متری بسته بندی میکنند، از این لوله ها اغلب در مناطق خشک استفاده میکنند، زیرا بسیار انعطاف پذیر و ارزان است که از مزایای این مدل لوله به حساب میآید.
لوله های فولادی خرطومی فلکسی که بسیار منعطف هستند و به صورت روکار مورد استفاده قرار میگیرند و دارای استحکام بالایی نیز هستند که از مزیت های این لوله به حساب میرود؛ البته به این لولهها، ترتیبی نیز گفته میشوند؛ زیرا برای لوله آب یا لوله گاز دارای اندازههای غیر استاندارد هستند. لولههای فولادی براساس نوع کاربردشان مثلاً استفاده آنها در معماری یا کاربرد ماشینی دارای تنوع میباشند.
جدول لوله فولادی
ردیف | استاندارد | کاربرد |
---|---|---|
1 | AWWA-C200 | استاندارد لوله انتقال آب با قطر 6 اینچ و بالاتر |
2 | ASTM A252 | برای مصارف پایل لوله های بدون درز و با درز |
3 | IPS_M_PI_190 | لوله های انتقال نفت و گاز |
4 | EN10208 | انتقال مایعات احتراق پذیر |
5 | ISO313183 | لوله های فولادی در صنایع نفت و گاز |
6 | ANSI/AWWAC210 | استاندارد برای سیستم اپوکسی مایع در داخل و خارج خطوط لوله آب |
7 | API5L PSL2 | استاندارد های نفت و گاز |
8 | IGS-TP-010 | پوشش سه لایه |
9 | CSA Z245.1 | استاندارد لوله با جوش اسپیرال برای استفاده از خطوط لوله نفت و گاز |
انواع لوله فولادی برق یا لوله برق گالوانیزه
لوله فولادی انواع متنوعی دارد که از آنها میتوان در پروژههای صنعتی، مسکونی و… استفاده کرد و بهرهوری از آنها بستگی به شرایط و محیطی دارد که قرار است در آن کارگذاری شود. در ادامه به بررسی مختصری از انواع لوله فولادی خواهیم پرداخت. لوله فلزی درزدار، ساختاری از حاصل خمیدگی و جوش دادن نقطه اتصال دو لبه ورق فلزی است. این لولهها روکشی گالوانیزه دارند و نسبت به لولههای بدون درز ارزانتر میباشند.
لولههای بدون درز دیگر نوع لولههای فولادی است که در تولید آنها از هیچگونه درز یا جوشکاری استفاده نمیشود؛ این نوع لولهها با نام مانیسمان نیز شناخته میشوند. تولید این لوله با روشهای صورت میگیرد که به هیچ جوشکاری و درز در بدنهای دچار نشوند. تولید لولههای بدون درز از طریق سوراخ کردن شمشهای فولادی و یا قالبگیری مواد مذاب فلزی صورت میگیرد.
تولید این لولهها با بهرهگیری از فولاد تاثیر بسزایی در افزایش مقاومت آنها در برابر ضربات و سختیها داشته است اما محافظت در برابر نم، رطوبت و مواد خورنده وظیفهای است که روکش گالوانیزه برعهده دارد، به همین نام، این سری نیز لوله فولادی برق با گالوانیزه عمیق گرم است.
لوله فولادی سیاه برق، یکی دیگر از انواع لوله فولادی است که به علت استحکام زیاد معروف است. این لولهها اغلب برای انتقال فشار هوا و انتقال گاز استفاده میشوند چرا که به دلیل مقاومت زیادی که در خود دارند از آسیبهای احتمالی در برابر مواد انتقالی محافظت میکنند.
لوله فولادی برق رنگی
اساساً این مدل لولههای کاندوئیت را با رنگ پوشش میدهند که مقاومت آنها در برابر پارامتر زنگ زدگی افزایش دهند. اساساً این مدل لولههای فولادی را میتوان در فضاهای داخلی ساختمانها یعنی داخل بتن به کار برد.
این مدل لولههای کاندوئیت را در مکانهایی که عوامل خوردگی شدید یا زنگ زدگی در آن وجود دارد یا مکانهایی که لولهها در ارتباط مستقیم با زمین هستند، نباید مورد استفاده قرار بگیرند. در حالت کلی این لولهها را در مکانهایی استفاده میکنند که در معرض دید عموم هستند و داخل سقفهای کاذب و یا پشت دیوارها نصب نمیشوند.
لوله فولادی برق مشکی
لوله فولادی برق مشکی به دلیل مزایایی که دارد به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. لوله فولادی Black Electric در واقع یک لوله فولادی مشکی است که هیچ لایه روی یا رنگ روی سطح آن وجود ندارد. رنگ مشکی این لوله به دلیل اکسید آهنی است که در مراحل ساخت به وجود آمده است. این لوله در بعضی جاها به نام لوله برق مشکی یا سیاه لوله فولادی نیز شناخته میشود. اگر بخواهیم تعریف ساده و مختصری از لوله استیل مشکی داشته باشیم باید بگوییم که لوله سیاه از نوع لوله فولادی غیر گالوانیزه است و به دلیل تغییرات اکسید آهن نام آن به لوله مشکی تغییر یافته است.
لوله فولادی گالوانیزه عمقی داغ
یکی دیگر از لولههای گالوانیزه برقی است که اساساً کاربرد این لولهها در لوله کشیهای روکار است که اغلب در مکانهای بیرونی صورت میگیرد. زمانی که رطوبت بالا باشد یا عوامل خوردگی و زنگ زدگی، مقاومت مکانیکی بالا وجود داشته باشد از این لولهها استفاده میکنند.
این لولهها قیمت مناسبتری نسبت به باقی لولهها دارند و به راحتی به یکدیگر متصل میشوند. این لولهها طول بسیار مناسبی دارند و در حمل و نقل بسیار به آسانی انجام میشوند.
به دلیل خودره نشدن لولهها از لولههای گالوانیزه گرم استفاده میشود تا مقاومت در برابر را به حداقل برسانند. این لولهها در سایزها و ابعاد مختلفی که طبق استانداردهای ملی و جهانی تولید میشوند و قیمت آنها نیز بستگی به نوع خود روکش و سایز آنهاو حتی اباد و اندازههای مختلف دارند.
طول تولید شده این لولهها به طور استاندارد ۳ متر است. برای تولید این لولههای خاص ابتدا به روشهای متداول غوطهور سازی انجام میشود و بعد از آن به طور معمول عملیات چربیزدایی انجام میشود که این کار به لطف اسیدهای مخصوص اتفاق میافتد.
بعد از پاکسازی کامل مادهای به نام فلاکس به آن اضافه میکنند که مواد روی بهتر بر روی لوله بنشیند و پس از آن در دمای تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد حرارت داده میشود تا سطح روی آن خشک شود، بعد از آن تا دمای ۴۵۰ درجه سانتی گراد به مدت یک دقیقه غوطهور میشود و بعد به سرعت لوله را خارج میکنند. در آخر نیز لوله را داخل آب سرد فرو میبرند تا دمای آن کاهش پیدا کند؛ پس از سرد شدن آنها را با درپوشهای پلاستیکی رنگی به منظور شناسایی بهتر لولهها استفاده میشود.
لوله گالوانیزه گرم
برای تولید این لولههای فولادی گالوانیزه از روش آبکاری عمقی گرم استفاده شده است. اساساً این مدل لولهها را در مکانهایی که دارای رطوبت هستند و یا مکانهای بیرونی که ممکن است باران روی آنها ببارد، گزینه مناسبی خواهند بود. گفتنی است که این لولهها در برابر زنگ زدگی و عوامل مختلف محیطی از مقاومت بالایی برخوردار است.
لولههای گالوانیزه گرم همانطور که از نامش پیداست، از آهن استفاده میشود که در درجه 420 درجه سانتیگراد حرارت میبینند و درون قالبهای مخصوص به همراه قلع یا روی ریخته میشوند تا بتوانند واکنش شیمیایی انجام دهند که باعث میشود مقاومت هرچه بیشتری بین عناصر فلز لوله انجام شود. همین امر کافی است تا لولههای گالوانیزه گرم مقاومت بیشتری نسبت به لولههای گالوانیزه سرد داشته باشند.
این محصول را برای اولین بار در سال 1836 در فرانسه تولید و به ثبت رسید که از آن در صنایع خود استفاده میکردند و به مرور زمان و با پیشرفت و توسعه افراد در این زمینه توانستند به عنوان یک سازه مقاوم در گلخانهها نیز میتوان از آن بهره برداری کرد. میزانی که عمق نفوذ فلز روی در لولههای فلزی دارد حدود 35 تا 65 میکرون است که از طریق گلوانیزاسیون و آبکاری گرم ایجاد میشود. با این حال لولههای گالوانیزه سرد عمق فلز روی آبکاری شده روی آن نهایتا تا 15 میکرون خواهد شد.
لولههای گالوانیزه گرم معمولاً از طول عمر بالایی برخوردار هستند و میتوان عمر آنها را در بازه ای بین 25 تا 30 سال حساب نمود که البته بسته به نوع استفاده از آن این عدد میتواند کمتر یا بسیار بیشتر شود.
لوله گالوانیزه سرد
لولههای گالوانیزه سرد که با نام لوله مبلی نیز شناخته میشوند، به لولههای آهنی یا فولادی گفته میشود که در دمای پایین آبکاری و گالوانیزه میشوند و در هنگام آبکاری به آنها روی اضافه میشود.
عملیات گالوانیزاسیون لولههای گالوانیزه سرد به صورت کاملاً ساده ریخته میشود، دقیقا مشابه پاشیدن رنگ بر روی سطح لوله که باعث میشود لوله کاملاً ضد زنگ شود و از آن بتوان در مکانهایی که دارای رطوبت هستند و دائما با آب سروکار دارند مورد استفاده قرار بگیرند و سالها بدون مشکل از آنها استفاده کرد؛ علاوه بر آن در روش گالوانیزاسیون سرد عنصری به نام زینک به آن اضافه میکنند یا به عبارتی بر روی آن میریزند، سپس تا دمای ۷۰ درجه حرارت میدهند تا عملیات به خوبی انجام شود. لولههای گالوانیزه سرد از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار نیستند و حتی با کمترین خراش و ضربهای روکش روی آن صدمه میبیند خاصیت ضد زنگ خود را از دست میدهد.
در این روش عمر مفید لولهها بین ۳ سال تا ۵ سال میباشد که البته لازم به ذکر است که بیان کنیم مانند لولههای گالوانیزه گرم میتوان عمر آنها را بیشتر و یاکمتر رقم زد که اینکار بستگی به نوع استفاده شما از لولهها دارد.
اگر کسی به فکر راه اندازی مشاغلی مانند گلخانه است میتواند به راحتی از لولههای گالوانیزه سرد استفاده کند و نهایتا تا ۵ سال به خوبی از آن استفاده کند و لولهها نیز به خوبی جوابگوی افراد خواهند بود؛ البته باید بیان شود که اگر از این لولهها در مکانهای خشک استفاده شود عمر آنها تا ۸ سال هم افزایش پیدا میکند. اندازه روکش این لولهها معمولاً بین ۱ تا ۲ میلیمتر است.
لوله فولادی گالوانیزه درز جوش
گفتنی است که این لولههای گالوانیزه و متعلقات مربوط به آن را میتوان زیراندود گچی مورد استفاده قرار داد. در ساختار این لولهها از مواد مقاومتی همچون روی و کادمیم استفاده شده است که لوله را در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاوم میکند.
لوله فولادی درز دار
لولههای درزدار با استفاده از فرم دهی و جوش دادن ورقهای فولادی مورد تولید قرار میگیرند و برعکس لولههای بدون درز مانیسمان دارای خط جوش هستند.
تولید لولههای سیاه درز دار به صورت مستقیم یا اسپیرال میباشد، اما هزینه تولید به روش اسپیرال کمتر است. این لولهها معمولاً در انواع لوله سیاه درزدار، سبک، لوله سیاه درزدار سنگین و لوله سیاه درزدار API تولید میشوند. از این لولههای سیاه درزدار معمولا در خطوط آبرسانی گرم و سرد، ستونهای برق تأسیسات ساختمانی، موتورخانه و گازرسانی ساختمانها استفاده میشود.
لوله فولادی بدون درز
لولههای مانیسمان یا همان لوله سیاه بدون درز نوعی از لولههای فلزی است که درفرآیند ساخت آن ازهیچگونه درز و جوشی استفاده نمیشود. در بازار به این نوع لولهها اصطلاحاً لوله مانیسمان گفته میشود. از این نوع لولههای فولادی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، سیستمهای تأسیسات ساختمان که فشار کاری بالایی دارند، استفاده میشود.
لوله گالوانیزه بدون درز و ضدانفجار
زمانی از این لوله فولادی و متعلقات آن استفاده میشود که ممکن است در محل مورد نظر احتمال آسیب فیزیکی و انفجار وجود داشته باشد. در واقع این نوع لولهها معمولاً در شرایط آتش سوزی هم مقاومت خوبی از خود به نمایش میگذارند.
لوله فولادی برق گالوانیزه
لوله فولادی گالوانیزه معمولا برای تخلیه چاه فاضلاب، لوازم بهداشتی کوچک به کار برده میشوند، اما استفاده اصلی آنها برای تهویه هوا میباشد.
جنس لوله فولادی گالوانیزه از فولاد نرمی است، که در ساختن آن از ورقه فولاد با فشار داخل قالب عبور داده میشود و درز آن را جوش میدهیم. سپس آنها را جهت افزایش مقاومت در برابر اسیدها و زنگ زدگیها در یک وان آبکاری رویاندود (گالوانیزه) قرار میدهیم. لولههای فولادی گالوانیزه نسبت به نوع آهنی در برابر اسیدها دارای مقاومت کمتری هستند و تمام اسیدهایی که برای چدن مضر میباشد، فولاد گالوانیزه را نیز خراب میکند.
لوله فولادی برق جداره چاه
لوله جدار چاه یا لوله جدار، یک نوع لوله مشبک صنعتی است، که در پروژههای دارای کاربرد بالایی است. این نوع لوله صنعتی، از کارها مهم این لوله جلوگیری از ریزش دیواره چاه در مناطق مختلف چاه حفر شده میباشد، البته نوع لوله جدار چاه تأثیر بسیاربالایی در روند میزان آب خروجی دارد. در پروژههای عمرانی متفاوت، بسته به نوع پروژه از لولههای جدار چاه مختلف استفاده میشود. در ادامه به انواع لوله جداره چاه میپردازیم:
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴ میل
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۳۷ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۳۷ میل
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۵ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۵ میل
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۸۵ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۴.۸۵ میل
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۵ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۵ میل
🔶 لوله جدار چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۵.۴ میل لوله جداره چاه فولادی ۱۰ اینچ ضخامت ۵.۴ میل
لوله فولادی استیل
لوله فولادی استیل، به لولههای فولادی مقاوم در برابرخوردگی، لولههای ضد زنگ یا زنگ نزن نیز گفته میشود که تفاوت اصلی این لولهها با لولههای فولادی معمولی، ترکیبات شیمیایی و خواص و کاربد آن میباشد، زیرا در این نوع لولهها به جز آهن و کربن، کروم نیز مورد استفاده قرار میگیرد؛ البته نیکل چهارمین عنصر آلیاژی مهم در آن میباشد. لولههای استنلس استیل دارای، دو نوع درز دار و بدون درز تولید میشود، اما قابل ذکر است که لوله زنگ نزن در بازار ایران به نام لوله استیل شناخته میشوند.
لولههای استیل طلایی نیز جنس و آلیاژ مشابه با لوله استیل نقرهای دارند، با این تفاوت که رنگ آن طلایی میباشد. لوله استیل طلایی به دلیل رنگ و پرداختی که روی آن صورت گرفته شده است، دارای قیمت بالاتری نسبت به لوله استیل نقرهای است.
استاندارد لوله فولادی
در حال حاضر برای طراحی و تولید لولهها از استانداردهای متنوعی استفاده میشود که قابل مشاهده بوده و وجود هر یک از این استانداردها در واقع علت مشخصی دارد. برای ساختن لولههای خاص این استانداردها به کار گرفته میشوند. کشور آمریکا اکثر استانداردهای مورد استفاده برای ساخت لولههای فولادی را ارائه میدهد. در اینجا به برخی از موسسههای استاندارد و تحقیقاتی مربوط به کشورهای معتبری مثل ایران میپردازیم که برای لولههای فولادی استفاده میشود.
استاندارد API: این استاندارد به علت انتقال مواد خطرناک و قابل اشتعال در لولهها، بیشترین کاربرد را در صنعت گاز و نفت دارند. استاندارد API ریسک ناپذیری و دقت بالایی داشته و تمرکز آن روی ابعاد خاصی نبوده و رعایت موارد ایمنی را مورد توجه قرار داده است.
استاندارد ASTM: بیشترین تمرکز استاندارد ASTM در واقع روی آلیاژ لوله بدون درز بوده و انواع لوله را جهت استفاده در صنایع مختلف عرضه میکند. این استاندارد ۱۲۰۰۰ استاندارد دارد که با هم تفاوت دارند و حدود ۱۰۰ نوع از آنها برای لولههای بدون درز فولادی بوده که ASTM A۵۳ و ASTM A۱۰۶ مهمترین آنها هستند.
استاندارد DIN: استاندارد DIN نوعی استاندارد باز محسوب میشود که نتیجه کارشناسی اتحادیه اروپا است. باید گفت از این جهت استاندارد باز نام دارد که هر کس بر اساس تجربه خود قادر به تعریف استاندارد جدیدی خواهد بود. ابعاد لولهها در این استاندارد از اهمیت زیادی برخوردار است.
از جمله استانداردهای دیگر شامل ISIRI (Iranian standard & industrial research institute)، IPS (Iranian petroleum standard)، BSI (British standard institution)، EM (Euronorm) است.
مزایای لوله فولادی
لولههای فولادی بخاطر دارا بودن ویژگیهای و مشخصات زیاد و متنوع توانسته است توجه خیلی از کاربران را به سوی خود جلب نماید. قابل ذکر است، لولههای فولادی متشکل از است که به همین دلیل مقاومت آن در برابر شرایط مختلف بسیار بالا میباشد.
از جمله مزایای لولههای فولادی قابل ذکر؛ داشتن مقاومت کششی بالا، مقاومت بالا در مقابل فشارهای مختلف، تولید و طراحی لولههای فولادی با قطرها گوناگون و ضخامتهای متفاوت، مقاومت در برابر خوردگیها، تداوم در برابر اتصالات جوشی.
تولید کنندگان لوله فولادی در ایران
باتوجه با توسعه صنعتی و نیاز روز افزون تولید کنندههای فراوانی در صدد رفع نیاز بازار برآمدهاند. شرکتهای بزرگ و معتبری چون:
آروین تاژ، لوله و پروفیل قزوین، صنایع فولاد هیربد زرندیه، پروفیل آسیا، مجتمع صنعتی لوله زرد کوه، لوله و پروفیل سپنتا تهران، نورد و لوله سپنتا اهواز، لوله و پروفیل کیهان، لوله و پروفیل وحدت خزر، لوله و پروفیل امید البرز و… است.
محاسبه وزن لوله فولادی
محاسبه وزن لوله فولادی بسیار مهم است و به همین منظور باید برای محاسبه دقیق برخی پارامترها را از پیش بدانید.
W=T (OD-T) *C*0.147
پارامتر D قطر خارجی لوله است و برحسب میلیمتر یا اینچ محاسبه میشود.
پارامتر T نیز با واحد میلیمتر یا اینچ محاسبه میشود و برای گوشت یا صخامت دیواره فولاد استفاده میشود.
پارامتر C در واحد SI=0.02466 و در واخد USC=10.69 است کاربرد بسیاری دارد.
برای محاسبه وزن فولاد باید برخی نکات را بدانیم؛ قطر اسمی لوله، ضخامت دیواره، SCH و برحسب کیلوگرم بر متر محاسبه کرد. ضخامت دیواره فولادی نیز به چند روش بدست میآید: از طریق ضخامت دیوار لوله فولادی برحسب میلیمتر و از طریق وزن لوله کیلوگرم بر متر.
اتصالات لوله فولادی
اتصالات گوناگونی برای متصل کردن لولههای فولادی به کار میرود. مهمترین اتصالات لولههای فولادی شامل کوپلینگها، زانویی، بوشن، کاهنده یا افزاینده، سه راهی، اولتها (olets)، درپوش و… میباشند که در واقع هر یک از آنها برای مصارف خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به آنها میپردازیم.
کوپلینگ (coupling): این قطعه دو لوله با قطر یکسان را به هم اتصال میدهد و در واقع طراحی آن به صورت فشرده و باریک بوده و باعث جلوگیری از نشتی لوله آب خواهد شد.
زانویی یا خم (elbow/bend): در مواقعی که در لولهکشی به تغییر مسیر جریان نیاز باشد، از زانویی استفاده میشود. در حقیقت با خمکاری لوله این قطعه تولید و ساخته میشود.
بوشن (SOCKET): انواع مختلفی از این قطعه وجود دارد که از جمله آنها میتوان به بوشن ساده، بوشن تبدیل، روپیچ تو پیچ و… اشاره کرد. بوشن دو قطعه لوله یا فیتینگ را به هم اتصال میدهد و به طور کلی بوشن به رابطه بین دو لوله گفته میشود که در قسمت داخل آن رزوهای است.
کاهنده یا افزاینده (reducers/expanders): در مواقعی که در سیستم لولهکشی به تغییر (کاهش یا افزایش) شدت جریان نیاز باشد و باید سایزهای مختلف از لوله اتصال داده شود، از اتصالات کاهنده یا افزاینده استفاده میشود.
سه راهی (Tee): سه راهی یا انشعاب با توجه به نام آن، جهت گرفتن انشعاب از لوله به کار گرفته میشود. در بازار انواعی از سه راهی وجود دارد که سه راهیهای کنج، ۴۵ درجه، ۹۰ درجه و سه راهط تبدیل مهمترین سه راهیهای مورد استفاده هستند.
درپوش (Plug): برای بستن انشعابها و دهانههای باز، درپوش را مورد استفاده قرار میدهند.
بروزرسانی 1401/09/17